torstai 17. tammikuuta 2013

Aurinkoinen vapaapäivä.

Kerrankin tuli oikein hieno päivä vapaapäivän kunniaksi! :)
Harmi, etten aamulenkille ottanut kunnon kameraa mukaan. Kännykällä piti räpsiä jonkinlaisia otoksia vain.

Alkaa meikäläisen kiinnostus ja into valokuvaamiseen nostamaan taas päätään, kun valon määrä lisääntyy ja siten maisemista tulee hienoja :)
Voi Tito parka, joutuu nimittäin sekin sen "uhriksi" ;)

Tänään nähtiin pitkästä aikaa entistä naapuria ja niiden Dora -koiraansa :)
Hetken koiruudet leikki keskenään, kunnes myö jatkettiin aamulenkkiä kohti aurinkoista rantaa.



Nyt on mukava lenkkeillä Titon kanssa paikoissa, joissa voin luottavaisin mielin päästää poitsun vapaaksi. Molemmat saa vähän rennommin mennä ja olla :)

Alkaa luottamusta olemaan sen verran ja asiaa harjoiteltu, joten oppi alkanut mennä perille.
Toki on tilanteita ja paikkoja, joissa Tito ei välttämättä minua kuuntelis, mutta harjoitus tekee mestarin. Mitenkä sitä koira oppisi tottelemaan, jos ei asioita harjoitella. Niin yksinkertaista se on :)

Korsi löytyi lumen alta :)

Pakotettua poseerausta ;)




Sitten vähän totisempaan asiaa.
Meni nimittäin Titon ruoka vaihtoon tässä vajaa viikko sitten.

Olen tässä jo jonkin aikaa ihmetellyt mitenkä Tito palelee jatkuvasti ulkona, vaikkei siellä erityisen kylmä ole ollut. Ajatellen sitä, että viime talvena tarkeni hyvin -15 asteen pakkasessa.
Myös sitä olen ihmetellyt kuinka paljon poitsu on kakkinut viimeiset viikot. Aivan älyttömästi! Enemmän kun tuntuu ruokaa menevän sisään. Puhumattakaan siitä, että uni on maistunut poitsulle aikasta paljon.

Sitten jossain vaiheessa osasin (vihdoin!) yhdistää asian Titon nappuloihin.
Moitin itseäni, että en aikaisemmin puuttunut jo asiaan, koska kun entisten nappuloiden (Acana Wild Prairie) viimeisimmän säkin avasin, huomasin välittömästi kuinka paljon tummempia nappulat olivat edelliseen verrattuina. Joten jotain muutosta valmistaja on tehnyt niihin, tai sitten on väärää nappulaa kyseisessä säkissä!
Nyt pitääkin joku päivä kirjoittaa asiasta postia maahantuojalle tai valmistajalle suoraan, että selvittävät asiaa.

Tilalle hankin Jahti&Vahti Energiaa. Hyvin on nappulat maistunut ensi maistatuksesta lähtien. Nappulat on huomattavasti isompia kuin entiset, joten nyt Tito joutuu kunnolla pureskelemaan ruokansa. Mikä on hyvä asia, tuleepa hampaitakin hoidettua siinä samalla.

Huomattava kokoero nappuloissa.

Jo kahden päivän jälkeen näki silmin nähden eron Titon olemuksessa.
Nyt vaikuttaisi, että tarvittava energia ja ravinto nappulasta siirtyy oikeasti Titon elimistöön!
Kakan määräkin on vähentynyt. Kakkatutkimuksia siis tehty ;P

Nyt pitää seurailla tuon uuden nappulan vaikutusta Titon kroppaan. Jonkin aikaa ainakin annan tätä energia nappulaa, pitää katsoa jos hankin myös kyseisen valmistajan Jahti&Vahti Kana ja Riisi nappuloita.

Huomattu on kyllä, että edelleen Tito säännöstelee hyvin itse syömänsä ruuan määrää. Ei syö kaikkia vaikka kui hyvää olisi. Hienoa! :)
Joten ei tarvitse kovin huolissaan olla, että poitsu söisi aivan liikaa.
Tosin nyt on myös alkanut luiden nakertaminen kiinnostaa poitsua enemmän. Huomattavasti enemmän kuin pitkiin aikoihin, joten uusi ruoka pistänyt leukaluut kunnolla tehokäytöön ;)


Lääh puuh!
Kotona tuli ihan kuuma leikkiessä, kun aurinkokin paistoi kivasti sisälle :D


4 kommenttia:

  1. Hyvä että huomasit ajoissa asian ja päädyit vahvempaan ruokaan. Yritän itsekin aina toitottaa, että nämä pienet, pohjavillattomat, vilkkaat ja eläväiset koirat tarvitsevat tuhtia ruokaa, varsinkin talvella, kun suuri osa energiasta menee lämmöntuotantoon. Ja muutenkin, pienet koirat kuluttavat suhteessa enemmän kuin suuret. Siksipä meilläkin syödään ihan penturuokaa, vauvasta mummeliin ja isomummeliin asti=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli hyvin voin antaa tuota Jahti&Vahti Extraa Titolle ainakin tän talven ajan, kesällä sitten katsoa jatkaako edelleen tuolla linjalla vaiko ei?
      Tosin kesällä sitten tulee liikuttua huomattavasti enemmän kyllä... koska ilmat on paremmat.
      Pitää siis seurata mitenkä tuo ruoka toimii :)

      Poista
    2. Juu, ehdottomasti, koira itse on se paras mittari, siitä näkee ja tuntee onko ruoka hyvää ja toimivaa.

      Poista

Powered By Blogger