maanantai 19. toukokuuta 2014

Kissa!

Teppo
Matti
Eilen koitti päivä, jolloin Axun oli aika kohdata ensimmäistä kertaa kissa/kissat. Sovittiin kaverini Eijan kanssa "treffit" ja alkuun käytiin tekemässä pieni lenkki koirien kanssa.
Matkalla oli Axulla paljon ihmettelemistä, sillä olihan alue ihan uusi kokemus muutenkin pienelle.

Yhdessä kohtaa tuli vastaan mainospeili mikä oli kovin mielenkiintoinen. Häntä alkoi ihan vipattaa, kun Axu luuli kohdanneen kaverin ja sitä ihmetellessä ja etsiessä meni tovi.
Täällä kotonakin on kyllä peili mistä muutamana ensimmäisenä päivänä sai pientä aktiviteettiä itselleen.

Hei kato! Kaveri!


Mihin se kaveri meni?
Koirapuistossakin käytiin hetki olemassa, mutta Axu joutui olemaan vielä sylissä. Kovin olis halunnut päästä juoksemaan ja tutustumaan muihin, isoihin koiriin. Toiset koirat kävi kyllä morjestamassa ja haistelemassa Axua sylissä. Hienosti otti Axu tilanteen ja toisetkin koirat käyttäytyi hienosti, vaikka nekin oli ilmeisesti nuoria. Jokin "perhe" tapaaminen oli nimittäin kyseessä.

Sisälle kun päästiin, oli Tito heti nenät vastakkain Tepon kanssa.
Teppo ei reagoinut yhtään niin kuin oletettiin, eikä kyllä Mattikaan eli lähtenyt kauheeta vauhtia mahdollisimman korkealle.
Titoa ei kissat kiinnostanut edelleenkään yhtään, joten Tito pääsi heti vapaaksi asuntoon. Axua pidin varulta vielä kiinni, koska ei voinut tietää yhtään mitenkä kissat reagoi Axuun ja päin vastoin.
Noh, eipä tässäkään vaiheessa asiat mennyt ihan niin kuin olisi voinut kuvitella. Kaikki meni kovin hyvin. Kissat ei sähissyt, toki karvat vähän nousi pystyyn ja oltiin valppaita yms. normaalia.
Axu tovin yritti tehdä tuttavuutta kissojen kanssa, mutta hyvin pian totesi liehettelyn turhaksi, kun ei kumpikaan kissoista innostunut Axun kanssa leikkimään.
Näin ollen Axu keksi itselleen parempaa tekemistä, eikä enää välittänyt kissoista tuon taivaallista :)
Ei haukahtanut kertaakaan, toisin kuin Tito pentuna. Sehän pisti pystyyn semmosen älämölön että. Ovat niin päin vastaisia Tito ja Axu. Tai ainakin on asioita mistä olen tähän johtopäätökseen tullut nyt jo.


Kissoihin tehdyn tutustumisen jälkeen Axu leikkikin ihan omiaan loppuajan.



Tämän kyseisen aktivointilelun mikä on nähtävissä viimeisessä videossa, lähti meidän mukana kotia, kun ei Matti ja Teppo ole siitä niin välittänyt. Toisin kuin meikän poitsut. Ensin Tito hyvän tovin leikki sen kanssa, kun lelu oli kissojen kiipeilypuun juurella. Sitten kun Eija siirsi lelun keskemmälle lattiaa alkoi Axu sillä viihdyttämään itseään ja sitä viihdytystä kestikin sitten hyvin pitkään. Niin pitkään, kunnes otettiin härveli pois lattialta.

Kiitosta aktivointilelusta! Tätä tullaan sopivissa väleissä käyttämään ja vain valvotusti, koska tiedän, että Titolla menis hermo siihen ettei se saa palloa pois ja se alkais käyttää jossain vaiheessa vähän rajumpia toimenpiteitä sen saamiseksi ;)
Saatiin myös pussiin muitakin kissojen vanhoja leluja, Eijan pojat kun ei ole niistä niin välittänyt.
Kyllä nyt kelpaa taas meikän poikien leikkiä, kunhan joku kaunis päivä saa jonkun käyttöön. Kenties jo tällä viikolla jonkun hiiren, kun on niin paljon töitä ja joutuvat olemaan paljon keskenään kotona.

Eilen mulla olikin sitten loppuillan väsyneitä koiria, varsinkin Axu :)
Tito tosin olisi halunut pienten unien jälkeen alkaa leikkimään, mut ite olin myös aamuvuoron jäljiltä niin väsynyt, etten jaksanut. Poitsu joutui tyytymään kohtaloonsa ja vain nukkumaan.

Zzz
Tänään onkin ollut ihanan lämmin ilma, lämpimämpi kuin eilen :)
Töistä tultua lähdettiin ulos ja mitäpä muuta Tito heti alkuun alkaakaan tekemään, kun ulos pääsee. No tietenkin pyörimään nurtsilla. Vielä yllättävämpää oli se, että Axu teki saman perässä jossain vaiheessa, ihka ensimmäistä kertaa elämässään :)


Tässäpä tämänkertainen tarina poikien elosta.
Jatketaan aruingosta ja lämmöstä nauttimista, ainakin täällä :)


4 kommenttia:

  1. Varmaan kuollut mätä haiseva kastemato...kun tykkäävät noin piehtaroida, hah!
    Se on sitä koirien deodoranttia=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih..hyvin mahdollista tai jotain vielä epämielyttävämpää (omasta mielestä) ;)

      Poista
  2. Mitkä kissojen nimet! Taitavat olla myös erinomaisen sopiva kaksikko totuttaa koirat kissoihin, kun eivät piittaa tuon taivaallista. 70- luvun puolessa välissä meidän bokseri makaili kaikessa rauhassa Orivedellä yhdessä nurmirinteessä. kun eräs mummeli toi kissanpennun koirankuonon eteen. Kissa sylkäisi koiraa kuonoon. Homma oli sitä myöten valmis. Koira suuttui ihan älyttömästi ja siitä asti lopun ikäänsä vihasi kissoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooh, Matti ja Teppo oli kovilla sillon kun Tito kävi ensimmäistä tai ensimmäisiä kertoja moikkaamassa :D Ikä tehnyt tehtävänsä näihinkin näköjään :)

      Voi luoja. Eipä tuolla tavalla kannattaisi kissaa, tai yhtään mitään muutakaan tuoda kenenkään/minkään eteen :/

      Poista

Powered By Blogger