perjantai 8. elokuuta 2014

Loman purkamista osissa, osa 1

Lomat lusittu ja takaisin arkeen palattu.

Nyt on sitten aika hiljalleen alkaa purkamaan mennyttä aikaa ja mitä on tullut tehtyä koirien kanssa. Tai mitä ne koirat on puuhastellut.
Kuvamatskua on taas aivan tuhottomasti, mitenkäs muutenkaan, joten kuvia jakelen blogissa sitä mukaan kun jaksan alkaa jotain stooria kirjotteleen niiden lisäksi.

Käytiin koirien kanssa viettämässä pari viikkoa lomaa muualla suomessa ja siitä suurimman osan ajasta koirat sai olla luonnonhelmassa vapaana eli savon mettän keskellä.

Aloitetaan silti tarinointi matkan alusta, sillä aloitettiin matkamme sillä, että sovin menomatkalle Tampereelle pysähdyksen koirapuistoon minne pääsi kaksi pihistyyppiä tulemaan koiriensa kanssa :)
Tähti ja Oliver oli koiruuksien nimet, muistaakseni. Omistajien nimiä en muista, kun en niitä kirjannut minnekkään ylös, sori! :)

Tito ja Tähti


Kuuma oli päivä, joten juoda piti.


HölmöHömelö Axu ;)




Tähti on muistaakseni Axua aavistuksen nuorempi, jos en nyt ihan täysin väärin muista :D

Näin hyvä meno oli puistossa, joten Tito ja Axu sai hyvin verrytellä kahden tunnin takaisen automatkan jäykkyydet pois, jotta jaksoi seuraavat kaksi tuntia taas makoilla ja nukkua takapenkillä. Uni maistuikin kaksikolle hyvin, joten suunnitelma onnistui täydellisesti :)

Tampereelta matka jatkui keski-suomeen ja Muurameen. Sillä vietettiin parin tunnin tauko kaverin rannassa chillaillen ja koirat sai olla taas vapaana tutkimassa paikkoja. Juosta ja temmeltää, että jaksoivat taas jatkaa autolla matkaa kohti seuraavaa pysähdystä mikä oli Kuopiossa. Sieltä matka jatkui vielä lopulliseen kohteeseensa, eli mettän keskelle.

Yhteensä ensimmäisenä reissupäivänä matkattiin, tauot mukaan lukien, aika tarkalleen 11 tuntia.
Pysähdyksiä tuli sopivan kahden tunnin välein ja taisi kaikki pysähdykset olla melkein kaksi tuntia kestäviä ellei vähän ylikin joku ollut.
Sopivia taukoja, että poitsut ei hangoitellut yhtään autoon menoa taukojen jälkeen :D

Lomalla kun oltiin, niin eihän meillä ollut kiire minnekkään ja valoisa kesäyö kesti pitkään, joten ei edes pimeässä tarvinnut ajaa käytännössä edes yöllä :)




Axu kiinnostui öttiäisistä vedessä.



Näiden kuvien myötä onkin meidän yksi osa lomaa käsitelty. Kuopiossa ei tullut napsittua kuvia, kun oli parempaakin tekemistä. Jopa miekin maltan olla kuvaamatta joskus :D
Loppumatkasta olisi ollut kyllä aivan mahtavia maisemakuvauskohteita, mutta typeryyksissäni jatkoin vain ajamista, kun takana oli kuitenkin jo suht pitkä ajomatka.
No, kaikkea ei aina tarvitse kuvata. Jääköön maisemat omaan mieleen tallennetuiksi vain :)

Matka kaikkinensa meni koirien osalta hyvin. Hyvin jaksoivat autoilla, eikä ole tämän reissun jälkeen hangoitellut autoon menemistä yhtään :D
Odotin siis jonkinlaista vastalausetta jommalta kummalta edes jossain vaiheessa, mutta ilmeisesti sopivat tauot sai ne unohtamaan, että autoilua on ollut kovin paljon saman päivän aikana :)


... matka jatkukoon jokin toinen päivä...


2 kommenttia:

  1. Tähti on Axua pari kuukautta vanhempi, väärin muistit, siis. :)

    Kivoja kuvia!

    - Sanna ja Tähti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietekin, ei yllätä, että muistin aaaivan väärin :D

      Poista

Powered By Blogger