lauantai 2. tammikuuta 2016

Jääkausi 2016 avattu

Tänään uskaltauduin koirien kanssa järven jäälle kävelemään, kun siellä hiihti, luisteli ja käveli moni muukin innoissaan :)


Tänään oli ensimmäinen kerta tänä "talvena", kun oikeasti tuntui että on talvi!
Aurinko paistoi hienosti horisontissa, aavistus lunta oli jään päällä ja mikä ihmeellisintä, en ole varmaan ikinä kävellyt niin tasaisella jäällä, järven päällä, kuin mitä tänään! :)
Jos harrastaisi retkiluistelua tai nyt ylipäätään luistelua, olisi nyt aivan mahtavan hyvä sitä harrastaa ihan luonnonjäällä.
Pakkasta oli mukamas jotain -15, mutta ei se kyllä tuntunut niin kylmältä. Tai sitten ei ollut luottamista sääpalveluun.

Tässäpä pieni video poikien tepsuttelusta jäällä:Olin ajatellut kotoa lähtiessä, että käydään pienellä lenkillä. No, se vähän venähti. Menikin semmoset kaksi tuntia. Oli niin hyvä ja hieno ilma, eihän sitä nyt voinut tehdäkkään lyhyttä kierrosta :)
Ei myö nyt koko aikaa siellä jäällä sentään kuljettu, koska mulla oli ihan tavalliset kengät. Ei Icebugsit :D


Axu maisteli lunta ja jäätä melkein heti :)

Reippahasti mennään eteenpäin :)


Kyllä noissa maisemissa kelpas kulkea :)

Mulla tuli semmoinen fiilis, että tämä oli Axun ensimmäinen kerta jäällä kävelyä.
En usko, että oltiin viime talvena Helsingissä jäällä ollenkaan. Koska en muista yhtään menikö se meri edes jäähän. Jotenkin tuntuu siltä, että se pysy sulana lähes kokonaan tai oli niin heikot jäät ettei sinne uskaltanut mennä.
Kauanhan sitä sai täälläkin odottaa, mutta nyt kun pakkaset tuli, meni järvi nopeasti jäähän ja käsittääkseni on aika paksukin jo.
Asiaa edesauttanut se, että ei ole ollut lunta nimeksikään veden pinnalla, joten jäätyy hyvin ja vahvasti nyt :)

Voi kun olisi sellainen potkukelkka. Sillä olis hyvä mennä mun tuolla ja pojat pääsis vipeltää paljon nopeampaa tahtia.

Kotia tultua ja aamupalan syötä alkoikin pojat peuhaamaan keskenään. Siitä on hyvä tovi, kun viimeksi ovat painineet keskenään :)


Alkuun se oli tuota pientä ärinäpainia, mutta kuvaamisen jälkeen touhu muuttui paljon paremmaksi ja ärinä jäi kokonaan pois.
Aina ihmettelen sitä, että koirat yrittää ottaa toista takajalasta kiinni. Purra sitä, vaikka eivät oikeasti pure. On niillä huvinsa, ei voi muuta sanoa :D

Siinäpä blogin vuoden ensimmäinen päivitys.
Koitetaan jatkaa päivittelyä jatkossakin.


6 kommenttia:

 1. Nyt on lunta meilläkin, kun aamulla satoi :) Koirilla hurjat kiihdytysajot ja ralli. Tuuli on sen verran napakka, että meillä ei kahta tuntia kävelty. Ihana päivä kaikesta huolimatta. Nautitaan tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vaan nimeksi sitä lunta eli tänne sais sadella myös :)
   Hyvä meidän oli ulkoilla, kun ei tuullut yhtään. Eilen taas kävi viima, kun käytiin keskustassa rantaa pitkin kävelemässä. Sillon oli tosi kylmä!
   Näitä kelejä lisää, kiitos! :)

   Poista
 2. Jaa...meitsi täällä jo kevättä odottelee...=)
  Olkaahan varovaisia siellä jäällä liikkuessanne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevääseen vielä pitkä matka... vaikka kesä sais olla 24/7. Sitä ennen mielummin tämmöisiä kelejä :)
   Ollaanhan myö ja lähellä rantaa kuljetaan, jos kuljetaan jäällä :)

   Poista
 3. Ihania talvikuvia! Tokmannilta saa edullisimman potkukelkan, viiskyt ja risat. Mulla varattuna Iso Sininen jahka ehdin hakea sen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Käypä hakemassa potkukelkka kotia, jotta pääset heti menemään kun jäät antaa myöden. Täällä on jo hyvät jäät, kun on pitkään ollut kova pakkanen :)

   Poista

Powered By Blogger