lauantai 23. huhtikuuta 2016

Muutoksia

Pitkästä aikaa tällä sivustolla ja jotain kirjoittamassa meidän elosta.
Aika paljon on tässä ollut kaikkea minkä vuoksi jäänyt päivitykset kokonaan. Sitähän se elämä on. Välillä on tasaisen tappavaa, toisena hetkenä taas tapahtuu sen minkä kerkee.

Aloitetaan nyt vaikka siitä, että ollaan poikien kanssa muutettu taas. Puolen vuoden tauon jälkeen.
Kuopion asunto ja asuinalue oli kyllä ihana ja lähes täydellinen, mutta välillä pitää tehdä muuttoja muiden syiden takia. Olisin kyllä halunnut asua Kuopion puolella, siellä kun on niin hyvät ulkoilumahdollisuudet järvien rantoja pitkin ja noin muutoinkin.

Muutettiin semmoiset 35 kilometriä pohjoisempaan, Siilinjärvelle.
Asustetaan nyt isommassa, kaksi kerroksisessa asunnossa. Ei tosin kolmistaan vain seurana on myös miun isä ja sen koira Reeta. Muutettiin siis samaan asuntoon sillä isäni kunto on sen verran heikko ettei pysty kunnolla asumaan enää maalla.


Reetalle on ollut totuttelua monen vuoden metsässä elon jälkeen tähän tämmöiseen elämiseen ja varsinkin siihen, että ulkona pitää olla hihnassa aina.
Toisten koirien kohtaaminen on ollut haasteellista, koska tyttö alkaa kovin haukkumaan ja vetämään niitä kohden. Hiljalleen kyllä tämäkin alkaa sujumaan paremmin.
Se on huomattu kun Reeta saa haukkumisestaan ja riekkumisestaan huolimatta käydä haistelemassa koiria, rauhoittuu selvästi sen jälkeen. Eräänä aamuna kohdattiin uusi koira jonka omista antoi koirien tehdä tuttavuutta ja hyvinhän se sujui. Tultiin vielä lopussa uudelleen vastaan ja tällöinpä Reeta ei enää haukkunut ja vetänyt, koska oli jo tavannut tämän yksilön. Hienot kehut tyttö sai silloin :)

Muutoin toi ulkoilu kolmen koiran kanssa on omalta kohdalta ollut enemmän ja vähemmän hermoja rassaavaa! En vaan käsitä mitenkä ihmiset pärjää remmillä useamman koiran kanssa! Ite ärsyynnyn siitä (ja varsinkin Titoa häiritsee myös), kun ne menee solmuun tassuihin ja mahan alta ja ja ja... joten jonkin aikaa tätä kokeiltuani siirryin siihen, että Axu on flexissä ja Reeta ja Tito on remmissä. No ei se tämäkään oikein sujunut. Nyt sujuukin hyvin, kun pojat on omissa flexeissä ja Reeta on remmissä. Se kulkee lähellä muutenkin ja sillä on helpompi pitää se aioissa kun kohdataan muita koiria. Nyt on paljon rennompaa ja miellyttävämpää menoa kaikilla ollut.
Ollaan kokeiltu systeemiä missä kaksi koiraa on jakokappaleella yhdessä jne. Ei toimi meillä. Tai mulla :P

Ulkoistin ulkoilutuksen alussa niin, että Reeta ja Tito ulkoilutti toisiaan ;)

Kukin tyylillään ja nyt alkaa löytymään se meidän tyyli, onneksi :)

Sitten tässä vietettiin jo hyvä aika sitten Titon synttäreitäkin!
Poitsu täytti jo viisi kokonaista vuotta!! :)

Onnittelut T-pentueelle! :)

Tästä päivästä ei ole edes kuvaa, kun poika sai parhaan synttärilahjansa edellisenä päivänä jo, kun pääsi pitkästä aikaa maalle lomailemaan asunnon remonttia karkuun :)

Muutoin täällä alkaa arki rullaamaan hiljalleen normaalisti. Pojat nyt ei ole mitenkään erityisesti tästä muutosta ottanut itteensä. Lähinnä sillon, kun piti pakkailla tavaroita Kuopion kämpällä aiheutti mietitystä ja ihmettelyä.

Axu: "voisinko saada sen luun"?

Uudessa asunnossa onkin ihmeellistä ollut se, että nyt niillä on "oma" takapihan käytössä. Saisi vain nurmikko kuivua ja kasvaa mahdollisimman pian, ettei tulis savea sisälle enää. Ikkunoistakin näkee ensimmäistä kertaa liikettä ja talon vierestä kun joku kävelee, kuuluu askeleita. Niihin pojat alkuun reagoi paljonkin. Nyt alkaa olemaan tämänkin asian tiimoilta asia rauhoittunut. Ei tarvitse enää jokaista liikettä mitä näkee tai kuulee reagoida :)
Ollaan siis poikien kanssa asuttu aina ylimmässä kerroksessa mistä näkynyt lähinnä taivasta, puiden latvoja ja ehkä toisten talojen kattoja ja yläkertoja.

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä asiana :)


Axu suoritti maanantaina hyväksytysti Kennelliiton kaverikoira toimintaan kuuluvan arvion hienoin tuloksin. Kaikki ihastui jälleen kerran tähän pikkuiseen rääpäleeseen :)


Näin olleen miulla on vielä yksi käynti ilman Axua suorittamatta ja sen jälkeen lähdetään Axun ja ohjaajan opastamana ensimmäiseen varsinaiseen kaverikoira toiminta tapahtumaan.
Meidän pitää käydä Axun kanssa kuusi kertaa eri käynneillä ennen kuin Axu saa Kaverikoira huivin kaulaansa ja saadaan itsenäisesti, ryhmässä käydä vierailemassa eri vainhainkodeissa, palvelutaloissa tms. missä Kuopion kennelpiiri vierailee.
Näitä käyntejähän ei saa yksin mennä tekemään. Pitää aina olla 1-5 muuta koirakkoa mukana paikassa. En voi siis käydä omissa haluamissani paikoissa silloin kun minusta siltä tuntuu. Kaikki on aina ennalta sovittua paikkojen kanssa.

Tässäpä pienuudessaan meidän tapahtumia.
Nyt onkin aika lähteä ulos käppäilemään.


Mukavaa ja rentoa viikonloppua! :)4 kommenttia:

 1. No on teillä sattunut ja tapahtunut. Olet oikeassa siinä, että välillä on tyyntä ja toisinaan oikein kohisee, kun asiat rullaavat eteenpäin.

  Joo, kolmen eläväisen koiran kanssa ulkoilu on varsin mielenkiintoista. Meilläkin on hihnat lettipullalla, jos lähden kaikkien kanssa. En ihan vielä kykene Cesar Millanmaiseen etenemiseen :D

  Mahtavaa tuo kaverikoirailu! Tosi hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo ollut kaikenlaista, vielä ei ole kaikki kunnossa muuton jäljiltä joten sekin stressaa tässä kaiken muun ohella. Kouluakin pitäs yrittää käydä. Ehkä tää tästä. Onneks "kesäloma" (siis töissä koko kesä) alkaa reilun kuukauden päästä :)

   Jep. Ois aika ihanaa, jos ulkoilu sujuis Cesarin tapaan. Siitä voi vaan unelmoida :D

   Saa nähdä mitenkä meillä Axun kanssa menee ne kaverikoiravierailut. Mun pitää olla tosi tarkkana ettei jäbä hyppää kenenkään syliin yllättäen. Näin pääs käymään testitilanteessa ;D

   Poista
 2. Hienoa, että voit auttaa isääsi tuolla tavoin.
  Onnittelut vielä Titolle ja Axulle !
  Mulla menee hihnat sulmuun alussa mutta sitten nuo kävelevät nätisti... kolmen kanssa en oo koskaan mennytkään.
  Ihanaa vättä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia hyödyttää tämä asuinratkaisu, kun puolitetaan asumiskulut :)

   Kiitos poikien puolesta :)

   Poista

Powered By Blogger