tiistai 16. heinäkuuta 2013

Terveystarkastus

Tänään oli Titon rokotuspäivä ja samalla halusin lääkärin tekevän vähän tarkempaa tarkastusta kuin vain kuunnella sydäntä ja hiplata pintapuolisin.
Syy tähän on Titolla jatkuvasti pahemmaksi käyvä kakan "pihtaaminen" ja muutenkin olemuksessa on tavallisuudesta poikkeavaa hermostuneisuutta (ulkona lenkillä) ja takaliston kaartumista alaspäin, sekä pientä ilmeestä huomaavaa alakuloisuutta.

Anaalirauhasta on epäilty tässä jo tovin ja siitä ei ollut kysymys tällä kertaa. Rauhaset oli lähes tyhjät, jotain positiivista sentäs.

Poitsu kuvattiin, koska halusin tietää ettei sen rakenteessa ole jotain häikkää.
Ei ollut nähtävillä mitään poikkeavaa ja itsekkin näin kuvat ja näin kuinka hienot välit oli selkärangan nikamissa ja lonkan seutukin näytti hyvältä. Mitä nyt tämmöinen maalikko asiaan vain osaa sanoa.
Näin ollen voin turvallisin mielin varata Titolle jonkun koirahierojan luota ajat sarjahoitoon, sekä jossain välissä uuden käynnin osteopatille. Josko näillä keinoin alkaisi olemus muuttumaan normaaliksi. Titollahan on lihasjumia edelleen.

Nyt viikon ajan annan Titolle kerran päivässä Loxicom 1,5 mg/ml olevaa nestettä.
Päädyin nesteeseen, koska tablettienkin kanssa on hankaluuksia poitsun nirsoilun vuoksi. Nyt voin ruikkasta nesteen suoraan suuhun.

Lomalla ollessamme Mirva Hiekkavirta hieroi poitsun lihakset, kun olimme Muuramessa :)
Silloinkin kyllä selvisi selvästi ne kipeät kohdat Titosta.
Kiitoksia vain Mirvalle vielä kerran tästä :)
Mirva opiskelee työnsä ohella koirahierojaksi, joten ei ihan tietämätön asiasta ole.

Tiedän toisaalta, että "turhaan" kuvattiin Tito tänään (nyt jälkikäteen taas hyvä sanoa), mutta toisaalta nyt voin rauhassa ajatuksista, että sillä olisi jotain rakenteeseen liittyvää ongelmaa.
Tito kun kuitenkin on aika rämäpää ja menee mistä menee ja vauhdilla.
Mistäs tiedän ettei silloin, kun lähti omille teilleen muutama viikko sitten, olisi jotain tapahtunut (no eipä ollut), mutta ehkä se ravaaminen täysiä metsässä ketun perässä jumitutti entisestään paikkoja? :P
Sekä tiedän että lomalla pääsi peuhaamaan paljon savossa, vapaana, ja oli koirakaveria. Kaikki tämä on ollut kovakoetus kropalle myös.

Painoahan Titolla oli puntarilla tänään 8,5 kg, mikä on vähemmän kuin aikaisemmin.
Kropaltaan kyllä näyttää sopusuhtaiselta, ei liian laihalta, joten eipä tuossa mitään. HonkkeliKonkkelihan se on ollut pennusta lähtien ja isän puoleltaanhan on tämmöistä olemusta olemassa muutenkin :)
Painoa varmasti pääsi tippumaan reissun aikana, kun eihän tuo syönyt kovin kummoisesti. Oli parempaakin tekemistä ;)

Komistuksesta kuva puolentoista viikon takaa :)

9 kommenttia:

  1. Tutkiko ELL Titon eturauhasen? Vaikka eturauhasvaivat taitaa olla yleisimpiä vanhemmilla koirilla niin niitä voi ihan hyvin olla viriileillä nuorilla uroksilla. Ainakin kirjoittamistasi havainnoista Titon käytöksessä
    sopisi hyvin tuohon kuvaan mm. ulostamisvaikeudet ja takapään liikkumisjäykkyys. Nämä näkyvät usein myös röntgenissä, mutta jos ELL kiinnitti enemmän huomiota luustoon niin voi jäädä huomaamatta.

    Täältä löytyy lisää tietoa noista: http://www.biofarm.fi/tuote/etu-koirien-rauha-eturauhasille/

    Tämä vaan juolahti mieleen, koska nuo vaivat on olleet jo pidempään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tutkinut, soitin eläinlääkäriin myöhemmin kysyäkseni tätä kun Jaana pisti viestin vielä tästä vaihtoehdosta myös.
      Lääkäri kyllä tutkii sen, jos haluan ja päätin että katson nyt tämän viikon ajan mitenkä kipulääkitys vaikuttaa Titoon (ellei oireet pahene), jos ei auta, niin uudelleen tutkittavaksi ja tämä vaihtoehto ensimmäisenä esiin.

      Tuosta biofarmin oireista Titoon kohdistuu lähinnä kakkimispaikan etsintä..
      Tänään aamulla ei suostunut tekemään kakkaa ollenkaan, vaikka selvästi näki suolen yrittävän tyhjentyä :/
      Onneks kaveri halus tänään Titon "päivähoitoon", niin tiesin sen pääsevän aamupäivällä ulos ulkoilemaan mun ollessa vielä töissä.

      Poista
    2. Tuossa eturauhasjutussa oireena voi myös olla tuo, että jalat ovat "koiran alla" ja takapuoli kaartuu taaksepäin. Toivottavasti kipulääke tuo helpotusta ja vaivoihin löytyy syy.

      Poista
  2. Eturauhasvaivoja minäkin jo eilen ehdottelin. Se ei olisi lainkaan tavatonta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin toivon, että tää asia selviää nopeasti. Huolettaa sen verran paljon kuitenkin Titon vointi.

      Poista
  3. Kyllähän näitä koirien juttuja aina miettii ja niistä huolehtii samalla tavalla kuin lapsista. Muutes, silloin kun kävitte Titon kanssa täällä, minun silmään ei pistänyt Titon liikkumisessa tai käyttäytymisessä mikään eristyisesti. En tietystikään asiaa kytännyt millään lailla vaikka puhetta siitä olikin. Ihan normaalin koiran tavoin se juoksenteli ja liikkui ainakin minun mielestä. Tosin en olekaan Titoa seuraamassa joka päivä :)

    Tykkääkö Tito syödä lihaa? Siis raakana tai vaikka paistettuna. Joskus se tuntuu uppoavan paremmin kuin muu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei silloin ollut näin pahana mitä nyt muutaman päivän.
      Tämän takia vahvistuu se lihaskipu ennemmin, kun sillä on takana aika "rankka" lomareissu riehumisineen ja juoksuineen maalla.
      Ja mitä sitten mun serkun kanssa puuhasteli la-su välisen ajan, kun oli hoidossa.
      Annoin kyllä ohjeeksi välttää liiallista keppien tms. heittelyä. Ennemmin kävelyä, kuin tuommoista riehumista.

      Syö se lihaa, oikein mielellään :)
      Mulla on pakkasessa sille karjalanpaistin lihapaloja niin että pystyn antamaan palan kerrallaan ja tietty kanankoipia. Niitä saa joskus.
      Ja napsujen joukkoon menee Muschin pötkylöistä tehtyjä annospusseja.
      Nyt kotona on alkanut taas maistumaan ruoka hyvin.

      Poista
  4. Meidän pojat painelee menemään mökkireissuilla kahtena ensimmäisenä päivänä sata lasissa. Sitten ne onkin hyvin rauhallista ja vähän kankeeta poikaa pari seuraavaa päivää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tito veti aamusta iltaan, kolme päivää putkeen :D

      Poista

Powered By Blogger