maanantai 23. syyskuuta 2013

Kuntoutusta

Tito voipi hyvin, haava on ummessa ja kaikki tällä hetkellä vaikuttaa hyvältä.



Nyt on sitten aika alkaa hiljalleen parantaa poitsun kuntoa fyysisesti. Hieman taisi kunto tipahtaa tämän reilun viikon löysäilyn takia. Ainakin siltä se vaikutti, kun perjantaina käytiin koirapuistossa ja siellä juoksentelun jälkeen oli kova puuskutus käynnissä. Vaikkei kovin paljoa siinä vaiheessa ollut ravannutkaan kepin ja toisten koirien perässä.

Itse kävelylenkeillä olen kiinnittänyt huomiota Titon takajalkojen normaaliimpaan liikkeeseen. Ei ole jatkuvasti tönkköjalat liikkeessä, vaan hienoa ja kevyttä jolkotusta, niin sanotusti. En nyt paremminkaan osaa asiaa kuvailla.
Välillä toki alkaa puujalat tömistä, mutta vain hetken. Tito siis itse korjaa liikettä nyt huomattavasti paremmin.
Sivuttain liikkumista on vielä havaittavissa, mutta ei niin voimakkaasti kuin aikaisemmin. Jumia on siis kropassa. Asia mihin pitää alkaa puuttumaan seuraavaksi kunnolla.

Kastroinnin jälkeen Titon luonne ei ole muuttunut, en ainakaan ole noteerannut mitään erikoista.
Ainoastaan siihen olen kiinnittänyt huomiota, että ärisee kiinni ollessa vastaantuleville. Oli sitten narttu tai uros. Itse tällä hetkellä vielä pidän sitä seurauksena siitä, ettei ole päässyt koirapuistoilemaan ja paljon liikkumaan siellä ja täällä. Turhautumista ja liikaa energiaa siis.
Asiaa siis seurataan ja tarkkaillaan mitenkä tämän asian kanssa käy, kun nyt voidaan alkaa käymään taas koirapuistoissa.
Olen myös puuttunut eritavalla tähän rähinämeininkiin. Paljon voimakkaammin ja jopa käyttämään pennuille tarkoitettua alistamistyyliä.
Voimakkaampi ei tarkoita, että käytän mitään kovaa fyysistä voimaa mikä satuttaa koiraa.

Eilen käytiin päivällä ulkoilemassa ja Tito pääsi vapaaksi juoksemaan yhteen meidän "omaan paikkaan". Siellä pyysin Titoa hakemaan kepin. Hakihan poitsu, oikein hienon kepin hakikin! ;)

Keppi! :)

Matkaa kun lähdettiin jatkamaan ja muistin, että miun piti kerätä tammenterhoja talteen, niin Titopa sillä aikaa löysi jotain oikein kivaa. Omasta mielestään, tai noh, olihan se aika hauskaa munkin mielestä ;D

Tutti-Tito :D



Nyt ei muuta kuin kohti uutta viikkoa ja uusia ihmeellisyyksiä, sekä loppuviikosta koittavaa lyhyttä viikon lomaa! :)

1 kommentti:

  1. Kuulin vastaikään, että hormonien vaikutus saattaa näkyä vielä puoli vuotta koirassa kastraation jälkeen. Ihan yksilöstä riippuen. Melko pitkän aikaa siis...

    VastaaPoista

Powered By Blogger