maanantai 9. syyskuuta 2013

Tutkimuksia

Tänään käytin Titon eläinlääkärin tykönä arviossa onnistuuko kastrointi keskiviikkona.

Toimenpiteinä tänään oli mun hankkia Titolta pissanäyte eläinlääkäriin mennessä.

Ehheh... kyllä taas porukka kahto kun kippo kädessä kuljen ja yritän noukkia virtsatippoja siihen :D
Eka kerta oli ja toivon mukaan ei tarvii enää toiste ryhtyä samaan hommaan! :D
Tulihan sitä vähän noukittua, mutta kun pojan ruikkimiset on aikasta pieniä tällä hetkellä niin menipä pieni tovi saada edes jonkin verran astian pohjalle.
Homma kuitenkin hoidettiin joten kuten, mitä nyt yhden kerran vähän ryssin hommaa ja puolet siihen mennessä kerätystä virtsasta lensi taivaan tuuliin (nurtsille) :P

Oppia ikä kaikki, niinhän sitä sanotaan :)

Eläinlääkärissä sitten Tito joutui taas kopeloitavaksi pöydälle ja tällä kertaa muisti edellisen kerran mitä oli tehty, koska kauhea tärinä alkoi heti ja hermostuneisuus ja halu päästä äkkiä pois paikalta!
Eli siis viimeksi lääkäri tutki eturauhasta suolen kautta ja nyt oli myös sama edessä.
Homma saatiin hoidettua ja eläinlääkäri totesi rauhasen olevan hieman suurentunut, mutta ei tuntunut sinällään erikoiselta että siellä olisi jotain muuta kuin tulehdus.

Lisäksi otettiin verikoe, mikä oli myös ensimmäinen laatuaan Titolla.
Tulokset saan tietää keskiviikkona ellei niissä ole jotain todella hälyyttävää. Siinä tapauksessa soittavat jo huomenna (sovin näin asian), samoin kuin virtsanäytteen viljelystä.
Turha mulle on soittaa tuloksista huomenna, jos ne on ihan ok, varsinkin kun jo keskiviikkona mennään sinne takaisin.

Tämä operaatiohan tulee nyt aikaisemmin kuin olen ajatellut.
Pakko oli vain toimia nyt jo, kun poitsun oireet on mennyt taas aika pahaksi. Nopeasti vielä.

Nyt siis pitää toivoa että toimenpide sujuu ongelmitta keskiviikkona ja paraneminen on nopeaa ja hyvää.
Itse tämän takia jouduin ottamaan töistä vähän lomaa, kun olisi ollut koko viikko töitä. Alunperin olin ajatellut vähän eritavalla tämän asian.
No, saanpa huomisen jälkeen viikon breikin töistä vapaapäivineen, joten voin ottaa rennosti nyt sitten samalla, kun Titon on toipilaana :)


Eilen käytiin lenkkeilemässä pitkin poikin tätä Laajasaloa ja vihdoin ja viimein tuli käytyä tuolla Öljysäilö 468:a katsomassa ja kuvaamassa :)

Taisi olla tämän syksyn viimeinen pitkä lenkki hyvässä, kesäisessä kelissä. Ilman ansioista intouduttiin kiertelemään yli kaks tuntia siellä täällä ja tuolla. Pari uutta reittiäkin löydettiin mielenkiintoisine paikkoineen, cool! :)



6 kommenttia:

  1. Kun toimenpide on tehty, huomaat pian kuinka iso huolen taakka tippuu harteilta pois. Ainakin meillä kastraatio on helpottanut elämää Kåren kohdalla tosi paljon. Koska uroskoiran jotenkin ajattelee olevan narttujen perään, ei välttämättä huomaa kuinka stressaanunut se voi todellisuudessa olla. Toki koirat ovat yksilöitä, puhunkin nyt itsestäni. Kåre on selvästi rennompi ja enemmän kuulolla. Sen lisäksi uloste on jälleen kiinteää. Kårehan saattoi ulostaa useita kertoja lenkin aikana ihan vaan merkkaillakseen.

    Tsemppiä keskiviikon lekurikäynnille :) Koirat tuntuvat paranevan nopeasti ja kohta teillä on entinen meno päällä. Ehkäpä ajelette joskus meillepäin syksylenkkeilemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan sitä hetkeä, kun taas ulkoilun aikana hoituu pissa&kakka -asiat taas normaalisti :)
      Se on tässä nyt ollut se suurin huoli, toki varmasti vähenee myös toisiin uroskoiriin kohdistuva remmirähinä. Ei sekään ole pahitteeksi :)

      Tokkiinsa tullaan lenkkeilemään jossain sopivassa välissä :)
      Tai kiinnostaisiko lähteä tutkimaan Emäsalon maastoa jossain vaiheessa? Työkaveri kehui sitä paikkaa, kun olivat pari vuotta sitten moottoripyörillä ajaneet sinne :)

      Poista
    2. No miksei mekin voitas tulla sinnepäin :)

      Poista
    3. Niin siis se Emäsalo on lähellä Porvoota, olis vähän niin kuin puolivälissä molempia :)
      Toki sinen Haminaankin voidaan tulla, ei se haittaa :)

      Poista
  2. Tsemppiä täältäkin keskiviikkoon & toipumiseen!

    VastaaPoista

Powered By Blogger