tiistai 21. tammikuuta 2014

Jäätanssi 2014

Tänään vihdoin Tito sai tahtonsa läpi ja pääsi vähäksi aikaa kävelemään, juoksemaan ja hyppimään lumen perässä jäälle.

Poitsu on halunnut jo pari päivää päästä jäälle, kun on nähnyt muitakin siellä liikkumassa. Ilmeisesti muistui hyvin mieleen edellistalvien jääseikkailut ja leikit :)
Mie ite en vain ole kovin luottavainen jäiden kantavuuden suhteen, niin olen torpannut ajatuksen täysin. Tänään rohkaistuin ja oltiin hetki jäällä, tosin ihan lähellä rantaa :D

Rantaan nouseet jäälohkareet näytti olevan reilusti yli viisi senttiä paksuja, joten eiköhän se kanna. Ainakin tämän päivän visiitin kantoi, mutta kauemmaksi en suostu vielä hetkeen menemään vaikka näenkin tiettyä reittiä pitkin muiden liikkuvan. Antaa muiden mennä, jos siltä tuntuu.



Hups, kaikki päin näköä.



Vähän pärstä luminen, ei haittaa :)

Koira omistajansa kaltainen, vai omistaja koiran kaltainen? Vai mitenkä se nyt menee.. ;)

Eilen iltalenkille lähtiessä Tito antoi ymmärtää, ettei se halua kävellä juuri yhtään. Teki ison pissan lähimmän puskan juureen, mutta minäpä olin taas kerran eri mieltä asiasta.

Pakkaset on tässä viikon aikana aiheuttanut sen, että Tito on halunnut mahdollisimman nopeasti takaisin sisälle. Eilen ei illalla ollut ihan niin kauhean kylmä, että tämä syy olisi mennyt minulle läpi.

Olen alkanut huomaamaan mitenkä Tito muuttaa käytöstään näissä tapauksissa, kun se on ilmaissut hyvin selvästi mielipiteensä ulkona olosta. "Kiitos, tämä riittää. Mennään nyt takaisin sisälle" -asenteella.
Minä kuitenkin olen jo ulos lähtiessä päättänyt tietyn minimi kierroksen mikä kierretään, että varmasti tulee tehtyä kaikki tarpeet.

Nytpä Tito on siis alkanut tekemään niin, että lopulta luovuttaa sen vitkuttelun ja jarrujen pitämisen päällä. Tämän sijaan poika ottaa asenteen, että "Okei. Kävellään sitten, mutta mitään tarpeita en tee".
Oikein huokuu ja näkee kuinka se on päättänyt kävellä mahdollisimman ripeästi ja mahdollisimman lyhyintä reittiä minkä annan sille luvan, mutta ei tipan tippaa pissaa ja vielä vähemmän kakkaa tekee, hajujen haistelusta puhumattakaan :D

Eilen taas ittekseni naureskelin tätä esitystä katsoessani. On se kyllä jäärä, ihan niin kuin minäkin, kai ;)

Tällä yhteisymmärryksellä silti jatketaan. Välillä otetaan kovaa kovaa vasten ja välillä taas kaikki sujuu kuin sula voi :)

"Ai mä vai hankala? Itte olet. Anna mun nyt nukkua tässä auringossa rauhassa" :)


4 kommenttia:

  1. Wautsi, kivoja kuvia, kivoista kavereista!

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia! Lennokasta meininkiä :) Meilläkin on kylmillä keleillä ihan omanlainen show.. kun komennetaan koiraa lähtemään ulos kylmällä kelillä, se menee ulko-oven sijasta sohvalle kääröksi. Kun sen sitten komentaa uudelleen ovelle, se liikkuu niiiiin hitaasti ja vaivalloisesti.. Ovella tietysti jarrutellaan. ulkona viihdytään hetki, ja sitten alkaa kunnon teatteri: nostetaan etutassua hihnan päälle. Pysähdytään tärisemään liioitellun paljon ja näytetään surkealta. Jos tämä ei tehoa, sotkeennutaan tarkoituksella hihnaan oikein kunnolla.. Tämä kaikki on tietysti täysin turhaa, sillä meillä ei tanssita tessun tahdissa :) Mutta silti se aina jaksaa yrittää! Sitkeää tekoa on muutenkin!

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia. Välillä haastavaa tuo kuvaaminen, nuokin kuvat sai kaivettua reilun 100 kuvan joukosta :D
    Kyllä nämä koirat vaan on aika velikultia omien show -elementtien kanssa. Kaikkensa yrittävät kyllä, jos siihen vain on mahdollisuus :D

    VastaaPoista

Powered By Blogger