tiistai 30. syyskuuta 2014

Jing ja Jang

Axulla ikää nyt se seitsemän kuukautta ja Titolla ikää kertynyt kolme ja puoli vuotta.
Vaikka Axu on kovin nuori, kyllä siitä nyt jo näkee erinäisiä asioita. Eroja Titoon nähden.

Axua ei voisi vähempää kiinnostaa pallot ja kepit, ne kun on taas Titolle melkein ne maailman tärkeimmät asiat.
Tito ei paljon perusta toisten koirien seurasta koirapuistossa, sen olen huomannut jo hyvin nuoresta pitäen. Varsinkin, jos koiria on kolme tai enemmän. Sillon Tito ei lähde leikkiin mukaan yhtään tai lopettaa leikkimisen ja peuhuun, jos porukka lisääntyy sen kahden tai kolmen koirakaverin jälkeen.

Axu taas haluaa juosta ja leikkiä toisten koirien kanssa, jos ei ole koirakaveria seurana, tulee se miun viereen olemaan ja seuraamaan ympärillä olevia asioita. Vahtimaan niin sanotusti.
Välillä yrittää härnätä Titoa ottamalla sen pallon tai kepin ja siten saamaan Titon innostumaan leikkimään sen kanssa, huonoin tuloksin.
Kotona pojat kyllä leikkii ja peuhaa, ihan riittävästi ja hyvällä temmolla ;)

Tänään koirapuisto, josta koirat pääsee karkaamaan... jep.


Kotona olen huomannut Axun jäävän katselemaan olohuoneen (ja makkarin) ikkunasta ulos, poitsu ei siitä näe paljon mitään, kun ei pääse läheltä ikkunaa katselemaan. Lähinnä vastapäisen talon ikkunoita ja niistä tulevia valoja vain. Tito ei harrasta tällaista yhtään.

Tito reagoi käytävästä kantautuville äänille edelleen herkästi ja muffuttelee, posteljoonin tunnistaa oikein hyvin ja sillon saattaa tulla pieni haukahduskin jopa. Postiluukun kolahtaessa haukahtaakin muffuttelujen joukossa.
Axu terästäytyy vain, koska Tito on reagoinut johonkin ja sen takia Axukin alkaa kuuntelemaan ja katselemaan eteiseen ihmeissään. Axu ei hauku tai muffuttele, se on vain hiljaa ja katselee.

Luita nakertaa enemmän Axu. Titokin nakertelis välillä, mutta Axu ärähtää ja omistaa mukamas ne kaikki. Tito tuntuu pitävän puoliaan vain, jos oikeasti itse haluaa nakertaa niitä ja tätä tapahtuu todella harvoin.
Jo pelkästään hampaiden hoitona toivoisin Titon järsivän niitä myös paljon.. pitänee alkaa harjaamaan hammasharjalla Titon hampaita, että ei mene ihan kauheaan kuntoon.

Tito pitää Axun puhtaudesta huolen ja huomaa, että Axu välillä hieman ärsyyntyy siitä :D

Tänä aamuna Tito avusti Axua meikän herättämisessä, kun pikkusella oli jo hätä ulos.
Tarkoituksella jäin seuraamaan (esitin nukkuvaa) mitä tapahtuu, kun en mukamas havahdu Axun ilmotukseen ulos pääsystä. Näinhän siinä kävi, että Tito teki oman tapansa mukaan herätyksen ja ilmoituksen, et nyt pitäs päästä ulos :)

Uloslähtö sujuu ongelmitta. Axu seisoo oven edessä nätisti ja odottaa, että puen päälle ja laitan pannan kaulaan. Tämän jälkeen vasta pyydän Titon eteiseen ja pannan sille, koska sitä ennen on ihan turha alkaa pyytämään. Tito ei tule. Sitten vasta, kun kaikki muut on valmiina! :D

Eroja on myös nukkumisessa. Tito haluaa ja tykkää nukkua peiton alla ja sohvalla ollessa pitää sille nostaa peitonkulmaa, että voi kääriytyä sen alle unelle.
Sänkyyn kun yöunille käy, tulee Tito yleensä viimeistään aamuyöllä tökkimään että pääsee peiton alle. Axu on taas se vastakohta. Erittäin harvoin sen näkee peiton alla olevan tai edes haluavan, lähellä kylläkin haluaa olla :)


Tämän päivän jälkeen väsynyt kaksikko
Hyvä kaksikko toisillensa kuitenkin, sanoisinko täydellinen :)

Jännä nähdä mitenkä asiat tulee vielä muuttumaan Axun kasvun myötä, samalla toki Titokin kasvaa. Henkisesti. Tätä onkin ollut havaittavissa jonkin verran sen jälkeen, kun hain pojat kotia lomaltaan. Tai sit se tehnyt juuri hyvää Titolle, että en ole ollut hetkeen siinä lähellä. Joutunut ihan itse pitämään enemmän puoliaan asioissa. Se kun on ollut aina se miun "poika". Toki Axukin on, mutta luonteet niillä on erilaiset. Axu ei ole niin pehmo kuin Tito. Tai näin mie katson asian.

Herkkyyttä ja älykkyyttä löytyy molemmilta yllin kyllin. Loistavia koiria, maailman parhaita miun mielestä :)

Tässäpä tämä pieni pohdinta eroista näiden kahden kohdalla.
Muitakin varmasti on, mutta just nyt ei tule mieleen. Syytä siis herättää pojat ja käyttää ne ulkona ennen kuin siirrytään koko poppoo yöunille.


4 kommenttia:

  1. Kyllä ne ihan omanlaisiaan persoonia on, nämä koirat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja hyvä niin :)
      Ja tekevät asioita yllättävällä tavalla, kuten Axu, joka ei peiton alla juuri nuku.
      Eilen sitten halus heti nukkumaan mennessä peiton alle, että näin! :D

      Poista
  2. Olipa mukavaa luettavaa ja hauska huomata miten onkaan samoja kuvioita meillä täällä kun veljellään Axulla..;)

    VastaaPoista

Powered By Blogger