keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Hyvä vai huono juttu?

Vai kumpaakin?

Tito on nyt tämän talven aikana alkanut vapaana ollessaan, joinakin harvoina kertoina kiinni ollessaan myös, merkkaamisen jälkeen voimakkaasti tehnty tuota lumen kaapimista takatassuillaan. Mitä lie se on, miten lie sen selittää. Just nyt en keksi mitään millä sen osaisin sanoa.




Miettinyt olen, että onko se hyvä vai huono juttu. En tiedä. Kai se on tätä kasvuprosessia myös.
Pitäisi alkaa lukemaan jotain kirjaa missä kerrotaan koirien tavoista, jotta ei tarttisi miettiä asioita.

Päivän rentoilut.

- - - -

Tässä vielä linkki Titon kasvattajan, Jaanan blogiin mistä löytyy lisää asiaa tähän pohdiskelemaani asiaan :)


3 kommenttia:

  1. Ihan normaalia. Yksi tapa levittää omia hajumerkkejään maahan.

    VastaaPoista
  2. Kåre on raapinut maata takajaloillaan aina ulostamisen jälkeen. Reviirin merkkausta. Jotkut ovat sitä mieltä, että koiran ei saisi antaa tehdä näin. Kasvattaa kuulemma egoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Useimmissa eri kirjoissa todetaan tämän olevan peruja esi-isiltä, jotka ovat peitelleet ulosteensa kuten kissat tekevät. Tuire Kaimion mukaan tämä rituaali liittyy nimenomaan reviirin merkkaamiseen anturoissa olevien hikirauhasten avulla. Tietyssä määrin tietysti oman aseman vahvistamista reviirillä, kuten sekin että pitää nostaa koipea ja merkata mahdollisimman ylös. Kukin päättää, mitä koiransa antaa tehdä ja mitä ei. Itse en ole nähnyt asiakseni tätä kieltää, koska mahtailu ei kohdistu minuun vaan muihin alueella liikkuviin uroksiin.

      Poista

Powered By Blogger