torstai 4. huhtikuuta 2013

Elämää kahden koiran kanssa, osa 3

Täällä jatketaan eloa kolmistaan.
Tito alkaa hiljalleen ymmärtämään, että komennan Ylvaa, en sitä. Hyvä, hyvä.
Ylva kyllä edelleen pomottaa Titoa, joten vielä saa odotella hetkeä, että Tito sanoisi sen kovan sanan tytsylle. Sitä odotellessa.

Yö nukuttiin taas hyvin ja tänään pari tuntia pidempään kuin eilen. Ylva alkaa oppimaan mun ja Titon rytmiin hiljalleen ;)
Molemmat nukkuu hyvin lähellä minua, ellei kuuma tule. Tito ylempänä ja Ylva jaloissa. Sopuisasti, ei ongelmia ole. Aamuyöstä molemmat alkoi tulla oikein lähelle ja mielellään melkein peiton alle.

Heti herättyä käytiin ulkona, ettei pikkuinen tee tarpeitaan sisälle. Sen jälkeen oli aamupalan vuoro ja sit oli hetken leikkihetki, kunnes totesin että alkaa olemaan parempi lähteä ulos taas. Pissavaara alkoi uhkaavasti kasvaa.

Tänään lähdettiinkin sitten kävelemään koirapuistoon. Puistossa ei ollut kuin yksi koira, Pontus, omistajansa kanssa. Siitä ei ollut seuraa näille. Se on nimensä veroinen otus ja kova haukkumaan. Eikä mitenkään tottele omistajia, tai ainakaan tätä naista. Ei siitä harmia ole, mutta eipä nainen meinannut saada koiraansa lähtemään aitauksesta.

Tito ja Ylva sen sijaan juoksentelivat millon kepin tai kävyn perässä, kun heittelin. Ja milloin jahtasivat vuoron perään toisiaan, kun toisella oli keppi suussa. Hyvin meni siis reissu. Mikäs siellä oli ollessa kun aurinko paistoi ja oli kovin lämmintä, niin että epäilen käräyttäneeni naaman.

Tällä reissulla meni semmoiset kaks tuntia. Matkalla, melkein jo kotipihaan tullessa Tito löysi kepin ja sillä sitten alkoi leikkimään Ylvan kanssa.
Hieman epäreilu tilanne tietty oli, kun Tito on mulla flexissä ja Ylva lyhyessä remmissä.

Päädyin semmoiseen ratkaisuun Ylvan kohdalla eilen jo, että kokeilin Titon vanhoja valjaita ja ne sopi hyvin ja sitten remmiksi juoksuvyöhön tarkoitetun, joustavan remmin. Näin ollen on helpompi ja parempi kulkea näiden kahden kanssa. Tito kun menee nätisti, eikä välitä muista ihmisistä tuon taivaallista.

Tässä kaksi videota leikistä:



Pihaan tullessa oli posteljooni kiertämässä ja jakamassa postejaan ja Ylva näki ensimmäistä kertaa posteljoonin polkupyörän pihassa. Se aiheutti hieman jännitystä pienessä, ei paljon tosiaan, rohkea tyttö on! :)



Kotia tullessa optimistisesti kuvittelen näiden olevan väsynyt. Ja pah! :D
Ei kauan mennyt, kun leikki alkoi ja ravaaminen makuuhuoneen ja olohuoneen välillä. Painimista olohuoneessa, jossa otinkin sitten muutamia kuvia.

Pistetääs niitäkin tänne jakoon:








Tovin leikittyään alkoi se väsymys sitten lopulta tulemaan, jee!
Ensin Ylva kovin yritti jaksaa pitää päätä pystyssä ja silmiä auki, mutta kyllä se uni sieltä sitten tuli.
Kovin väsyneeltä vaikuttavat nyt molemmat. Juuri Tito havauhtui käytävän ääniin ja tietty Ylvakin nousi ylös, rojahti tosin kovin väsyneenä takaisin makuuasentoon :D





7 kommenttia:

  1. Aikuisilla koirilla on ihmeen pitkä pinna junioreiden kanssa :) Viggon tekee välillä kaikkensa kokeillakseen missä kohtaa rajat kulkee. Kun ne sitten Kåren kanssa löytyvät, kellahtaa juniori selälleen omatoimisesti. Minusta on aina niin kiehtovaa seurata tätä "vuoropuhelua".

    Kivaa torstaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tito tuntuu olevan vain niin nynny, että se ei komenna Ylvaa, tai ketä tahansa muuta koiraa. Siltä voi ottaa lelun/luun, minkä tahansa suusta, mut se ei ota sitä takaisin ollenkaan.
      Mä niin toivoisin, että se rohkaistuisi edes vähän pitämään puoliaan vaikka se hyvä puoli tässä on että mitään tappeluita ei kyllä tule ikinä.
      En tiedä onko se nynny, vai onko se vaan niin lepposa että ihan sama.. tuskin..

      Mukavaa torstain jatkoa sinne myös :)

      Poista
  2. Minä ajattelen asian niin, että aikuiset koirat rakentavat siinä samalla pentujen itsetuntoa oikeaan kuosiin, olemalla pitkäpinnaisia ja sallimalla kaikenlaista. Ja sitten tosi paikan tullen osaavat kyllä sanoa niin että menee perille asti.

    Koirat on rauhaa rakastavia otuksia sisimmiltään, ei ne halua riitaa ja eripuraa saati tappeluita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eipä tuo Ylva ole mitään kovin kummosta tehnyt, joten kai pitäs olla miettimättä asiaa.
      Jotenkin vaan itsestä tuntuu, että miksi Tito antaa kaiken mennä läpi.. mut mä oonki ihminen ja toisaalta räjähdysaltis tarpeen vaatiessa ja välillä liiankin helposti ;)

      Poista
  3. Ilmeisesti on Ylvalla ollu jännä päivä, tai päivät, kun unissaan hyvin paljon tassut väpättää ;)
    Jopa Titokin tuossa juuri unissaan vähän haukahteli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, Ylva rakastaa kaikkea jännää ja uutta!
      Kiitos sinulle Heidi kun otit Ylvan hetkeksi kokemaan kaikkea tärkeetä!

      Poista
    2. Kiitos itsellesi, kun sain Ylvan tänne :)
      Tuo kivaa vaihtelua ja uusia asioita myös Titolle, tekee sille tosi hyvää! :)
      Ja miun ei tarvii miettiä pärjäisinkö joskus kahden koiran kanssa, eipä tämä paljon arkea loppujen lopuksi muuta. Miun osalta siis :)

      Poista

Powered By Blogger