lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lahden KV

Tänään lähdetiin aamupalan ja aamulenkin jälkeen ajamaan kohti Lahtea ja näyttelyä pitkästä aikaa.

Paikalla oli monta pihistä ja erityisesti Tito taisi ihastua nuoreen Hetaan (Nybygårds Xbox Xena), sen kanssa oli kiva hieman leikkiä. Enemmänkin olisi voinut, mutta nyt oli hieman väärä aika ja paikka sille. Ehkä sitä jokus päästään näkemään paremmalla ajalla ja pääsevät rauhassa leikkimään :)

Odottelua ennen kehään menoa.

Itse näyttely meni ihan hyvin. Nyt ei tarvinnut olla ihan sormi suussa kehässä, kun oli muita mistä katsoa mallia, sekä tuomari jolta sai selvät ohjeet liikkumiseen.
Eipä se kehässä olo kyllä meikäläistä jännitä yhtään, mikä on hyvä juttu. Eniten lähinnä jännitti se mitenkä Tito suostuu näyttämään hampaansa ;)
Hienosti antoi lopulta, todella ylpeä olen poitsusta! :) Harjoittelu ei siis ole mennyt hukkaan ;D

Seuraavassa sitten tuomarin, Elena Ruskovaaran arvostelu:

Mittasuhteiltaan oikea, keskivahva uros, erittäin hyvä pään malli. Vähän epätasainen hammasrivistö lievällä alapurennalla. Oikeailmeinen pää, eturinta pitää täyttyä tarpeeksi. Kulmautuneet (?, napit?? :D). Liikkuu jäykästi takaa ja lanne kaartuu liikkuessa liiaksi. Vähän kapeat liikkeet, keskipitkä (jokin)askel. 

Tuomari oli mielestäni mukava. Tarkkaan katsoi kyllä koiria ja yhdessä vaiheessa jo epäilin, että se tulee mittaamaan myös Titon säkäkorkeuden, kun yksi koira ennen meidän ryhmää mitattiin.
Oma mielipiteeni, kokemattomana näyttelyissä kävijänä, tuomarista on siis ihan hyvä.

Jatkosta en tiedä mitään, mutta tämän arvostelunkin perusteella voisi seuraavaa näyttelyä harkita varmaankin vasta myöhään syksyllä tai vasta ensi vuoden puolella. Titon pitää kehittyä vielä paljon, johon poitsulla on myös vuosi vielä hyvin aikaa.
Toki Jaana tekee lopulliset päätökset Titon näyttelyistä ja niihin menoista :)


8 kommenttia:

  1. Kun aloin aikanaan miettimään koiran ottamista, ajattelin että en sentään näyttelykoiraa... No toisin kävi. Ensin kehään meno jännitti niin sikaan, että maha oli sekaisin. Mutta oikeastaan odotan, että pääsen siellä pyörähtämään. Näyttelyissä on mukavaa :)

    Onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tää oli mun toinen kerta, kun olin Titon kanssa kehässä. Viimeksi viime vuoden heinäkuussa ;D
      Sillon oli ihan eri asia. Sillon en tiennyt yhtään minnekkä mennä ja mitä tehdä jne. :D Sillon ei ollut edes toista koiraa edessä näyttämässä mallia.

      Poista
  2. Tuo purenta on aikas jännä juttu=) ne 2 "nökö"hammasta tekee siitä joidenkin mielestä alapurennan, toiset kirjoituttaa ristipurennan ja kolmas sitten tykkää, että epätasainen purenta, viimeksi mainittu on mielestäni se kuvaavin.

    Juu, Tito saa kyllä rauhassa kehittyä...ei ole kiirettä minneskään tässä valmiissa maailmassa=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Annetaan pojan kehittyä :)

      Pitää vain alkaa jollakin tavalla paneutua tuohon Titon liikkeeseen. Se kun on semmoinen mihin itsekkin kiinnitän jatkuvasti huomiota. Hierontaa yritän itse alkaa tekemään, josko jeesais. Tai sit käydä jonkun eläinhierojan pakeilla kyselemässä/tutkituttamassa niin sanotusti.

      Poista
  3. Heippa Heidi!

    Piti tulla ihan sinun blogiisi kurkkaamaan.Kiva jos meni Hetalla ja Titolla leikit hyvin yksiin. Voidaan sopia treffit Muurameen jos liikutte täällä ja aikataulut vaan osuu yksiin. Ollaan tosin välillä paljonkin menossa. Hyviä leikki/lenkkimaastoja riittää vaikka kuinka... :)

    Koiran jumit/liikkeet kannattaa tutkituttaa ajoissa. Hyvä fysioterapeutti, osteopaatti tai hieroja voi tehdä ihmeitä koiran liikkeille ja yleiselle olemukselle. Itse muuten opiskelen koirahierontaa oman työn ohella. Vanhempaa koiraa Sylviä olen viemässä osteopaatille tsekattavaksi tässä kuukauden päästä. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea ne näkevätkään... :)

    VastaaPoista
  4. Moikka.
    Enköhän mä kesän aikana tule käymään Muuramessa, niin pitää katsoa ja toivoa, että pystyttäisiin näkemään :)

    Juups, pitää jotain tehdä tuon liikkeen kanssa. Hierontakurssilla millä kävin, muistin että Titohan loukkas pentuna lonkkansa, kun se ei oikein tykännyt toiselta puolelta sitä kosketusta/hierontaa. Josko siitä on jäänyt jotain?

    VastaaPoista
  5. Koirat on niin yksilöitä. Osa tarjoaa kipeää paikkaa hierottavaksi ja hoidettavaksi ja osa pistää kipeän paikan "piiloon". Siellä pääkaupunkiseudulla on varmasti hyviä osaajia tarjolla. Kannattaa kysyä koiratutuilta suosituksia ja varsinkin "aktiiviharrastajat" tuntuvat "tietävän" ne parhaimmat... :)

    Titolle rapsutuksia ja ollaan yhteydessä jos eksytte tänne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kysästä yhdeltä vinttikoirien omistajalta, josko se tietäs jonkun tämmöisen tyypin...

      Titolle annetaan rapsut ja ilmoillaan, kun siellä päin liikuskelen :)

      Poista

Powered By Blogger