keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Elämää kahden koiran kanssa.

Laitoin Jaanalle, Titon kasvattajalle, viime viikolla postia josko häneltä sais jonkun koiran "hoitoon" tänne mun luokse. Näin pääsisin katselemaan ja opettelemaan mitenkä sujuu kahden koiran elämä ja hoito samassa taloudessa, ja mikä tärkeintä, Tito saisi leikkikaverin.

Eipä ollut ongelma tässä asiassa. Lähinnä "ongelma" alkuun oli, että kenetkä valitsis :D
Alkukarsinnan ja pohdiskelujen jälkeen päädyin siihen, että joku joukon nuorista tulisi tänne ellei Jaana halunnut erityisesti jotakuta. Itselleni ei ollut niin väliä loppujen lopuksi.

Valituksi tuli viiden kuukauden ikäinen Ylva (Nybygårds Yngsta Ylva) :)

Tähystystä autosta ulos päästyä
Automatka meni hyvin, ei mitään äännähdyksiä tai mitään ylimääräistä liikehdintää. Reipas on ollut muutenkin koko ajan. Hassua seurata pennun eleitä ja menoa, kun kaikki on uutta ja ihmeellistä :)
Huomaa mitenkä erillainen persoona Ylvalla on Titoon nähden siinäkin, että ulkona kaikkia ihmisiä pitäisi päästä moikkaamaan, eläimistä puhumattakaan. Häntä vispaten! :D
Hyvin on Ylva tottunut siis muihin ihmisiin ja eläimiin kotona ollessaan.




Ylva löysi kyllä heti sisään tultua Titon luut ja sai jopa poitsun juoksemaan niiden perässä. Ei kauaa tosin, mutta kuitenkin Tito ollut ihmeissään että mitä tää yks tekee täällä meillä.
Kovin reagoi voimakkaasti Tito kun komennan Ylvaa. Tällöin Tito hakeutuu lähelle minua korvat luimussa ja paniikin omaisessa tilassa täristen. Toivottavasti tämä stressi alkaa helpottaa Titon osalta pian.

Aamulla leikkivät oikein innokkaasti ja iloisesti, kunnes tuli ruoka-aika :P
Ylva kyllä veti imurin tavalla omansa, mutta poitsupa ei syönyt omaansa kun piti vahtia ettei pikkunen mene Titon kupille. No, olkoot nälissään sitten. Eiköhän se ruoka ala maistumaan illalla, kun nälkä alkaa olemaan kova.

Seuraavana kuvia aamun leikkihetkestä:





Hienot on hampaat! :D


Nyt täällä onkin ollut rauha maassa, kun molemmat nukkuvat tässä sohvalla. Tito ihan minun vieressä ja Ylva sohvan toisessa päässä tyynyn päällä :)

Kohta lähdetäänkin tutkiskelemaan mitä ulkoa löytyy tänään.
Aamulla aikasin jo käytiin ulkona ja Ylva tekikin kakan sinne, mutta epäilys jo lähtiessä oli suuri että olikohan käynyt pissalla sisällä. No olihan se, ja aamupalaa alkaessa tekemään huomasin että oli keittiön lattiallekin tullut pissa jossain vaiheessa. Epäilen että se oli jo illalta, mut ei voi tietää. Tämmöstä tää on pennun kanssa ;)



8 kommenttia:

  1. Hih, tuo kuva sängyssä...tulinpa iloiseksi, Ylva saa maistaa omaa lääkettään=) Hyvin näyttävät tulevan juttuun...Tito ja meidän pikkupeto ja vispilä.

    VastaaPoista
  2. Hyvin tulevat, ei ole ongelmia niiden välillä :)

    Ainoa ongelma täällä sisällä ollessa on se, kun komennan Ylvaa niin Tito edelleen menee paniikin omaiseen tilaan ja tulee syliin. Ihan kuin sitä komentasin, vaikka niin asia ei ole.

    Äsken tultiin puolentoista tunnin ulkoilta missä pääsivät leikkimään 3-4kk ikäisen sakemannin pennun kanssa ja vapaanakin juoksentelemaan pitkin kallioita :)
    Nyt nukkuvat molemmat ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, kyllä se siitä, kyllä meilläkin moni muu koira "terästäytyy" kun Ylvaa joutuu komentamaan=) Ei Tito siitä kärsi, älä säälittele lainkaan, äkkiä se tottuu, ja tajuaa että kaikki on Ylvan syytä, hah! Mullakin olis täällä muuten lauma hermoraunioita...

      Poista
    2. Jeesh, pitää koitaa olla vahvistamatta tuota Titon reaktiota.
      Onhan tämä iso asia pojalle, kun tajusin ettei tässä kämpässä ole käynyt toista koiraa aikaisemmin edes! Ja nyt semmonen on täällä yötä päivää :)

      Poista
  3. Mukava lukea muidenkin elämästä kahden koiran kanssa. On se vaan toisenlaista kuin yhden koiran taloudessa :) Menoa ja meininkiä on enemmän. Ja mikä parasta, koirien yksilölliset luonteet pääsevät paremmin esille. Hämmästyin itse sitä ehkä eniten, että kuinka omanlaisiaan voivatkaan olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Kyllä tämä jo vajaan vuorokauden hoitoaika vahvistaa sen, että Titolle kaveri ensi vuonna :)

      Hahah! Nyt vetävät kämppää edes takasin vauhdilla ja painivat keskenään :)

      Poista
  4. Hauskoja kuvia ja havaintoja, Ylvassa on tosi paljon samaa kuin Saga-mammassa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Niinhän sitä sanotaan, että ei se omena kauas puusta putoa, joskus ;D

      Poista

Powered By Blogger